Lahjoituksen

tekeminen

Lahjoituksen tekeminen

Verohallitus on nimennyt KAUTE-säätiön vuosiksi 2014 – 2018 sellaiseksi tuloverolaissa tarkoitetuksi säätiöksi, jolle tehdyt vähintään 850 euron ja enintään 50 000 euron suuruisen rahalahjoituksen toinen yhteisö saa vähentää tulostaan verotuksessa.

Lisätietoja kaikissa lahjoituksiin liittyvissä kysymyksissä antaa säätiön asiamies Jouni Lounasmaa, puhelin 050 371 9590.

Lahjoitus säätiön käyttöpääomaan

Helpoin tapa tehdä lahjoitus on täyttää oheinen Lahjakirja (.docx) ja siirtää haluttu summan tilisiirtona Kaupallisten ja teknillisten tieteiden tukisäätiön tilille nro FI22 1426 3000 1062 76 Nordea Pankkiin. Lahjoitetut varat liitetään säätiön käyttörahastoon ja käytetään teknillisen ja kaupallisen opiskelun sekä opetus- ja tutkimustoiminnan tukemiseen. Lahjoittaja voi esittää toiveen lahjoituksen ensisijaisesta käytöstä.

Nimikkorahastot

Yksityishenkilöt ja yritykset ovat vuosien varrella tukeneet voimakkaasti säätiömme toimintaa. Yksityisellä lahjoittajalla on mahdollisuus perustaa säätiöön oma nimikkorahasto, jonka varoja käytetään lahjoittajan esittämän toiveen mukaisesti. Nimikkorahaston voi perustaa tekemällä vähintään 100.000 euron lahjoituksen säätiölle.

Erikoisrahaston perustaminen

Merkittävä osa säätiön peruspääomasta on erikoisrahastoissa, joita ovat perustaneet ja kartuttaneet yksityiset lahjoittajat ja kaupallisen ja teknillisen alan yhteisöt ja yritykset. Erikoisrahaston voi perustaa tekemällä vähintään 250.000 euron lahjoituksen säätiölle. Erikoisrahaston varoja käytetään lahjoittajan antamien määräysten mukaan ja jonka toimintaa valvoo lahjoittajan nimeämä  neuvottelukunta.