Digitaalisuus vie Suomen tulevaisuuteen

Ihmiset elävät digitaalisessa maailmassa, mutta yritykset ja palvelut eivät aina pysy mukana. Digitaalisuus vie pienen suomalaisyrityksen suoraan maailmanmarkkinoille ja tuo terveyspalvelut seniorin kotiin syrjäseudulle. Se tarkoittaa tasa-arvoa ja hyvinvointia, tehokkaita palveluita ja hyvää arkea. Digitaalisuus tarkoittaa yritysten menestymistä ja ympäristön säästämistä. Jotta kaikkiin näihin etuihin päästään kiinni, tarvitaan digitaalisuuden tutkimista ja sinun apuasi.

Suojelijat

Vuorineuvos Maarit Toivanen-Koivisto

Talous ja yhteiskunta digitalisoituu. Tarvitsemme tutkimusta uuden toimintaympäristön ymmärtämiseksi ja uusien mahdollisuuksien oivaltamiseksi.

Vuorineuvos, ikiteekkari Krister Ahlström

Digitalisaatio aiheuttaa syvän taloudellisen ja teknologisen murroksen, joka ulottuu Suomessakin kaikille aloille. Tarvitsemme tutkimusta murroksen ymmärtämiseksi ja uusien mahdollisuuksien oivaltamiseksi.

Lahjoittajat

Lämmin kiitos kaikille juhlavuosikampanjaamme osallistuneille. Olemme kiitollisia suurista ja pienistä lahjoituksista, joita yritykset, yhteisöt ja yksityishenkilöt ovat tehneet. Lahjoituksilla tuetaa digitalisoituvan talouden ja yhteiskunnan tutkimusta.

Seuraavat lahjoittajat ovat antaneet luvan julkaista nimensä säätiön verkkosivuilla:

Tekniikan Akateemiset ry
Heikki Kauppi
Mikko J. Salminen
Antti Saarialho
Veli-Matti Töyrylä
Mikko Sjöberg
Katrina Harjuhahto-Madetoja
Jouni Lounasmaa
Eero Korhonen
Hanna-Mari Aula

Osallistu tieteen tekemiseen ja lahjoita digitutkimukseen

lahjoitanyt

Osallistu tulevaisuuden hyvinvoinnin rakentamiseen ja tue digitaalisuuden tutkimusta. Lahjoituksesi menee kokonaisuudessaan suoraan tutkijan työhön. Jokainen tutkijan työtunti tuo meidät lähemmäs tasa-arvoisempaa yhteiskuntaa, helpompaa arkea ja parempaa ympäristöä. Lahjoita siis digitutkimukseen haluamasi summa ja kerro toiveesi!

Määritä summa käsin tai vieritä alla olevaa palkkia ja katso, mitä eri summilla saadaan aikaiseksi.
Jätä myös yhteystietosi alla olevalla lomakkeella ja liity KAUTE-säätiön ystäviin.

Päivä tutkimusta

Lahjoita päivä tutkimusta. Säätiön apurahakäytännön mukaisesti 100 eurolla voidaan rahoittaa yksi tutkimuspäivä.

Voit tehdä lahjoituksen myös tilisiirtona:
IBAN-tilinumero FI12 1228 3000 0631 96. SWIFT: NDEAFIHH.

YHTEYSTIEDOT Jätä yhteystietosi ja saat tietoa KAUTE-säätiön toiminnasta ja tapahtumista 2-4 kertaa vuodessa.

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Terveisiä lahjoittajilta

  • Nuorissa tutkijoissa on tulevaisuus!

  • Kansakuntamme tarvitsee tutkimusta selvitäkseen tulevaisuuden haasteista globalisoituvassa maailmassa. Siksi minäkin kannan korteni kekoon.

  • Siinä missä digitaalinen markkinointi ja verkkokauppa on vauhdittanut kauppaa, koneoppiminen mullistaa teollista tuotantoa, palveluita ja liikennettä nopeammin kuin osataan odottaa. Korkeatasoinen tieteellinen tutkimus on ratkaisevassa asemassa, kuinka Suomen talouselämä mukautuu menestyksekkäästi tähän murrokseen - yhdistämällä sekä kaupallis- että teknillistieteellisen tutkimuksen osaamisen, Kaute-säätiö on paras taho digitaalisuutta koskevan tutkimusrahoituksen kanavointiin.

  • Onnea 60-vuotiaalle ja menestystä jatkossakin! Hieno juttu tämä keräys, ja teemakin on mitä ajankohtaisin.

  • TSEMPPIÄ !!

Digitaalisuuden tutkimus

Digitalisaatio ja ihminen

Vaikka digitaaliset palvelut ovat teknisiä sovelluksia, niiden käyttö on hyvin inhimillistä. Arjesta halutaan tehdä mielekästä ja sitä halutaan jakaa läheisten kanssa. Digitalisaation ja ihmisen yhteyden tutkimus syventää ymmärrystä siitä, miten ihmiset yhdistelevät teknologiaa saumattomaksi osaksi jokapäiväistä elämää. Ihmisen suhdetta digitaalisiin sovelluksiin kannattaa tutkia, koska ilman käyttäjiä teknologia ja sovellukset ovat turhia.

File 21.1.2016 20.21.59Digitalisaatio ja sähköiset palvelut

Suurin osa arjen asioinnista hoidetaan nykyään melkein kokonaan digitaalisesti. Veroilmoitus tehdään verkossa, laskut maksetaan mobiilipankissa. Vaikka infrastruktuuri on kunnossa, kuilu yritysten tarjoamien palveluiden ja kuluttajien tarpeiden välillä on syvä. Siksi sähköisiä palveluita täytyy tutkia.

September_2012 075

Digitalisaatio ja rakennettu ympäristö

Rakennettuun ympäristöön tehdään vuosittain mittavia investointeja ja siinä lepää suurin osin Suomen varallisuudesta. Rakennettuun ympäristöön liittyvää tietoa on jo nyt valtava määrä digitaalisessa muodossa karttatiedoista 3D-malleihin. Digitaalisuus muuttaa rakennusalaa kiihtyvästi kansainvälisemmäksi bisnekseksi. Suomalaisyritysten on pysyttävä kehityksen perässä ja pystyttävä tuottamaan esimerkiksi globaalisti kilpailukykyisiä älykkäitä rakennuskomponentteja.

Kaute-säätiö

KAUTE-säätiö, eli Kaupallisten ja teknillisten tieteiden tukisäätiö, tukee nimensä mukaisesti tutkimusta ja tiedettä. Kun KAUTE perustettiin vuonna 1956, Suomi oli keskellä suurta jälleenrakennusurakkaa. Kaupallisen ja teknillisen alan tutkimuksella ja koulutuksella oli silloin suuri merkitys Suomen kehittymisessä hyvinvointiyhteiskunnaksi. Suomen suurimmat teolliset menestystarinat ovatkin syntyneet juuri kaupallisen ja teknillisen osaamisen yhdistämisestä.

Nyt KAUTEn 60-vuotispäivän kynnyksellä Suomi on uudestaan suuren jälleenrakennuksen edessä. Tutkimuksesta ja koulutuksesta leikataan varoja ja odotellaan, että uusia talouden vetureita ilmestyisi turvaamaan tulevaisuuden hyvinvointi kaikille. Kutsumme nyt kaikki tuumasta toimeen! Jokainen voi olla omalla pienelläkin rahallisella panoksella auttaa uusien ideoiden synnyttämisessä.

Tunti tutkijalle –juhlavuosikampanjalla kiinnitämme huomiota tutkimuksen merkitykseen digitalisoituvan yhteiskunnan ja talouden ymmärtämisessä. Tutkimus suuntaa katseemme tulevaisuuden suuriin kysymyksiin. Keskittymällä digitaalisuudessa oikeisiin asioihin ja kysymyksiin, olemme aallonharjalla ottamassa digitaalisuutta käyttöön niin yritysmaailmassa kuin julkisten palveluiden parantamisessa.

Miksi lahjoittaa juuri KAUTElle?

KAUTE on pieni ja ketterä toimija. Lahjoittamalla Tunti tutkijalle -keräykseen, tiedät tukesi menevän suoraan tutkimukseen ja uuden digitutkijoiden etujoukon luomiseen. Tukemalla tiedettä, osallistut tieteellisten läpimurtojen tekemiseen ja pidämme Suomen laadukkaan tieteen tuottajana. 

KAUTE-säätiöllä on Poliisihallituksen myöntämä rahankeruulupa POL-2015-7644, joka on voimassa 31.12.2016 asti koko Suomessa Ahvenanmaata lukuun ottamatta.

Maksuvälittäjänä toimii Bambora PayForm (Paybyway Oy, y-tunnus 2486559-4), joka on rekisteröity Finanssivalvonnan ylläpitämään maksulaitosrekisteriin. Maksamiseen siirrytään Bamboran verkkopalvelun kautta ja tiliotteella ja laskulla maksun saajana näkyy Bambora tai Paybyway Oy. Bambora välittää maksut KAUTE-säätiölle. Maksaminen on turvallista, sillä kaikki maksutapahtumaa koskevat tiedot välitetään salattua yhteyttä käyttäen niin ettei kukaan ulkopuolinen taho näe maksutapahtuman tietoja.