Piilaaksossa toimiva ajatushautomo ja yrityskiihdyttämö Singularity University järjestää suuren innovaatiokilpailun Suomessa kolmatta kertaa. Suomen 2017 Global Impact -kilpailussa etsitään ideoita suurten globaalien haasteiden ratkaisemiseksi kehittyneiden teknologioiden avulla.
Viisi lupaavinta finalistia pääsevät jalostamaan ideoitaan Kööpenhaminassa maaliskuussa Singularity University bootcampilla, joka kokoaa yhteen Pohjoismaiden finalistit. Suomen kilpailun voittaja ratkeaa 29.3. Helsingissä järjestettävässä finaalitapahtumassa. Kilpailun voittaja saa stipendin ja paikan kesällä 2017 järjestettävään 10 viikon mittaiseen Global Solutions -ohjelmaan.
Singularity Universityn missio on kouluttaa johtajia käyttämään eksponentiaalisia teknologioita ihmiskunnan suurimpien haasteiden ratkaisemiseksi. Singularity Universityn perustivat futuristi Ray Kurzweil ja sarjayrittäjä Peter Diamandis vuonna 2009. Global Solutions -ohjelmaan valitaan vuosittain 80 osallistujaa eri aloilta kaikkialta maailmasta tuhansien hakijoiden joukosta. Tämä on joukko alansa huippuja tutkijoista arkkitehteihin, elokuvaohjaajiin, lääkäreihin ja koodareihin, ja osallistujiin on kuulunut myös useita Forbes Top 30 Under 30 yrittäjiä.
“Singularity University opettaa arvokkaan näkökulman maailman kehitykseen ja kannustaa osallistujat ratkomaan suurimpia haasteita. Ymmärrät, kuinka valtavan paljon eksponentiaaliset teknologiat tulevat työvälineinä kehittymään tulevina vuosina – asian, jota usein emme tiedosta. Nämä intensiiviset 10 viikkoa antavat hienon verkoston ystäviä, työkavereita ja mentoreita, sekä vuosien edestä tietoa, jota voi soveltaa kaikkeen mitä ryhdyt tekemään ohjelman jälkeen”, kertoo tämän vuoden kilpailun järjestäjä ja vuoden 2015 voittaja Anni Laurila.
”Global Solutions -ohjelma oli todella inspiroiva ja elämää mullistava kokemus. Tapasin mahtavia ihmisiä, joilla oli jännittäviä elämäntarinoita, opiskelin uusia teknologioita ja olin jopa entisen CIA agentin mentoroimana. Ohjelman aikana ymmärsin, että maailman suurimmat haasteet voivat olla myös maailman suurimpia bisnesmahdollisuuksia, ja ettei koskaan aiemmin ole ollut parempaa aikaa olla startup-yrittäjä kuin nyt”, kuvailee kilpailun vuonna 2016 voittanut Perttu Pölönen.
Global Solutions -ohjelmalla on ensimmäistä kertaa teema: ilmastonmuutos. Osallistujia mentoroi joukko maailman tunnetuimpia vaikuttajia ja ajattelijoita. Kahden viime vuoden aikana ohjelmassa on vieraillut muun muassa astronautti Anousheh Ansari, Googlen tutkimusjohtaja Peter Norwig, 3D-printtauksen keksijä Chuck Hull, yrittäjä Guy Kawasaki, Google Glass keksijä Tom Chi ja rauhannobelisti Muhammad Yunus.
Global Impact -kilpailuun voi osallistua kuka tahansa Suomessa asuva yli 21-vuotias henkilö. Hakemuksia otetaan vastaan 26.2. saakka.
Hakuohjeet:
Lisätiedot:
Anni Laurila, GIC 2017 järjestäjä, GIC 2015 voittaja, finland@gic.su.org
Fazer on kansainvälinen perheyritys, joka tarjoaa leipomo-, makeis- ja keksi- ja viljatuotteita sekä ruokailu- ja kahvilapalveluita. Fazerilla on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä noin 40 maahan. Fazerin missio on luoda makuelämyksiä. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2015 oli yli 1,5 miljardia euroa ja yrityksessä työskentelee lähes 15 000 henkeä. Fazer noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä periaatteita, jotka pohjautuvat yrityksen arvoihin ja YK Global Compactin periaatteisiin. www.fazer.fi
KAUTE-säätiö tukee kauppatieteen ja tekniikan tutkimusta, opiskelua ja opetusta. KAUTE-säätiö on 2000-luvulla jakanut apurahoja yli kuusi miljoonaa euroa. KAUTE-säätiön perustivat suomalaiset ekonomi- ja diplomi-insinöörijärjestöt vuonna 1956. www.kaute.demo, www.tutkijatmaailmalle.fi
Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö panostaa Suomen ja teknologiateollisuuden innovaatio- ja osaamisympäristöä uudistaviin avauksiin. Säätiö haastaa rohkeisiin tekoihin, jotka luovat uutta kasvua ja rakentavat yhteiskuntamme tulevaisuutta. Teot ratkaisevat. 100-vuotissaatio.teknologiateollisuus.fi