19.04.2021 Uutiset

TEK Talks x KAUTE talks -webinaari 5.5. – Innovation Deficits in Solving Climate Crisis

Tervetuloa TEK Talks x KAUTE talks -webinaariin “Innovation Deficits in Solving Climate Crisis – Where are the Blue Oceans for Climate Tech in Finland?” 5.5.2021 klo 16.30–18.00.

KAUTEn Avartajat-juttusarjassa esitellään säätiön rahoittamien tutkijoiden uusia ja mielenkiintoisia tutkimusavauksia. Sarjan jutut tarjoavat tuoreita näkökulmia ajankohtaisiin ja nouseviin ilmiöihin kaupallisten ja teknillisten tieteiden aloilta.

Lue juttuja

12.04.2021 Uutiset

Energiamurros vaatii oikein ajoitettuja investointeja

KAUTE talks x Aalto-yliopisto -webinaarissa huhtikuussa keskusteltiin EU:n tavoitteesta siirtyä nollahiiliseen yhteiskuntaan. Keskustelussa otettiin kantaa siihen, millaisia muutoksia, haasteita ja mahdollisuuksia energiamurros tuo mukanaan.

26.03.2021 Blogit

Kolme näkökulmaa energiamurrokseen: Miten EU:n vuoden 2050 päästötavoitteisiin päästään?

KAUTE talks -haastattelussa näkemyksiään nollahiilisen yhteiskunnan tavoitteesta avaavat Wärtsilän energiaratkaisujen johtaja Matti Rautkivi, St1:n uusiutuvan energian liiketoimintajohtaja Miika Johansson ja Aalto-yliopiston taloustieteen laitoksen johtaja Matti Liski.

15.03.2021 Uutiset

KAUTE talks x Aalto-yliopisto: Nollahiilistä yhteiskuntaa rakentamassa

Aalto-yliopisto ja KAUTE-säätiö kutsuvat sinut virtuaaliseen tilaisuuteen keskiviikkona 7.4.2021 klo 9–10.30. Tapahtumassa keskustellaan nollahiilisestä yhteiskunnasta, ja sen juontaa professori Matti Liski. Tervetuloa inspiroitumaan! Tapahtuma on englanninkielinen.

15.03.2021 Uutiset

KAUTEn hallituksen pj Matti Suomisen haastattelu Talouselämässä

KAUTEn hallituksen puheenjohtaja ja Aalto yliopiston rahoituksen professori Matti Suominen kommentoi osakemarkkinoiden tilannetta uusimmassa Talouselämä-lehdessä. 

Tutkijat maailmalle on KAUTE-säätiön, Walter Ahlströmin säätiön ja Liikesivistysrahaston yhteinen kansainvälistymisohjelma. Blogissa ohjelmaan osallistuneet tutkijat kertovat kokemuksistaan kansainvälisessä tutkijavaihdossa.

Siirry blogiin

05.03.2021 Uutiset

Postdocs in Companies -apurahaohjelman haku keväälle 2021 on auki

Postdocs in Companies -apurahaohjelman haku on auki 1.3–15.4.2021. Ohjelman tavoitteena on edistää tohtorien työllistymistä yrityksiin ja synnyttää näin uutta liiketoimintaa. Noin 90 prosenttia aiemmista PoDoCo-hankkeista on päättynyt onnistuneesti ja tohtoritutkija on työllistynyt yhteistyöyritykseen.

01.03.2021 Uutiset

Hae apurahaa tutkijavierailuun ulkomaille 1.3.–16.4.

KAUTE-säätiön, Walter Ahlströmin säätiön ja Liikesivistysrahaston yhteisen Tutkijat maailmalle -apurahaohjelman haku on auki 1.3.-16.4.2021. Hae nyt apurahaa tekniikan ja kauppatieteiden tutkimukseen ulkomailla!

25.02.2021 Uutiset

Vuoden 2020 nuoret tutkijayrittäjät rakentavat Suomen ensimmäistä kvanttitietokonetta

Vuoden 2020 nuoriksi tutkijayrittäjiksi on valittu kvanttiteknologiaa kehittävät kvanttifysiikan tohtorit Jan Goetz ja Kuan Yen Tan. He ovat yhdessä kollegoidensa Mikko Möttösen ja Juha Vartiaisen kanssa perustaneet IQM Quantum Computersin, joka rakentaa suprajohtaviin kubitteihin perustuvia kvanttitietokoneita.

08.02.2021 Uutiset

Jokainen johtajasta työkaveriin voi tukea organisaation monimuotoisuutta

KAUTE talks x Aalto-yliopisto -webinaari 2.2. käsitteli monimuotoisuuden ja osallisuuden tärkeyttä organisaatioissa. Asiantuntijat yliopisto- ja yritysmaailmasta huomauttivat, että vaikka osallisuuden tukemisessa on haasteita, monimuotoisuus on organisaatiolle strateginen vahvuus.

03.02.2021 Uutiset

Vuoden nuori tutkijayrittäjä 2020 -finalistit julkistettu

Vuoden nuori tutkijayrittäjä -palkinnon saajaksi on tänä vuonna neljä ehdokasta. Palkinto on KAUTE-säätiön myöntämä tunnustus tutkimukseen perustuvaa yritystoimintaa luoneelle tutkijalle.

03.02.2021 Uutiset

Matti Suominen: Mistä Reddit-ilmiössä on kyse?

Pörssin liikkeet ovat viime viikkoina kummastuttaneet niin piensijoittajia kuin ammattilaisiakin. Aalto yliopiston rahoituksen professori ja KAUTE-säätiön hallituksen puheenjohtaja Matti Suominen kävi 2.2. A-studiossa tekemässä Reddit-ilmiöstä selkoa yhdessä Suomen Ekonomien hallituksen puheenjohtaja Martin Paasin kanssa. Keskustelu on nähtävissä Yle Areenassa.