Global Impact Challenge Finland 2015 kilpailu käynnistyy tammikuussa 2015. Piilaaksossa toimiva Singularity University järjestää poikkeuksellisen innovaatiokilpailun ensimmäistä kertaa Suomessa. Kts artikkeli Talouselämässä.
Kilpailussa haetaan ehdotuksia ja ratkaisuja jotka voivat vaikuttaa positiivisesti miljoonan ihmisen elämään. Voittaja saa stipendin ja paikan kesällä 2015 Singularity University:ssä Piilaaksossa järjestettävään Graduate Studies -ohjelmaan. Palkinnon arvo on n. 25 000€.
Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa Suomessa asuva yli 21-vuotias henkilö, joka uskoo, että maailmaa voi parantaa teknologian avulla eikä pelkää tarttua isoihin haasteisiin. Kilpailuehdotuksia toivotaan erityisesti henkilöiltä jotka haluavat omistaa elämänsä positiiviseen vaikuttamiseen ja jotka ovat avoimia uusille haasteille.
Ehdotuksia voi jättää 23.3. asti. Saapuneista ehdotuksista raati valitsee viisi parasta ehdokasta, jotka esittävät ideansa 8. huhtikuuta järjestettävässä finaalissa.
Viisihenkinen tuomaristo valitsee voittajan. Tuomaristoon kuuluvat:
• Pia Henrietta Kekäläinen, GSP13 Alumni
• Marko Nurmela, Samsung
• Harri Sjöholm, Robit Rocktools
• Antti Kerppola, IF Vahinkovakuutusyhtiö
• Tuula Teeri, Aalto University
Kymmenen viikon mittainen Singularity University Graduate Studies intensiivikurssi antaa valmiuksia ratkoa eksponentiaalisten teknologioiden, muun muassa, tekoälyn, synteettisen biologian, robotiikan ja nanoteknologian avulla ihmiskunnan suurimpia haasteita kuten ympäristöongelmat, ilmastonmuutos, energiantuontanto, hyvinvointi tai koulutus. Ohjelmaan on erittäin vaikea päästä: tuhansien hakijoiden joukosta valitaan 80 osallistujaa noin 35 maasta.
Katso Marcus Olssonin video kokemuksista Singularity Universitystä kesältä 2014.
Kilpailun yhteistyökumppaneita ovat If, Samsung, Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö ja KAUTE-säätiö.
Lisätietoja ja hakemukset: http://global.singularityu.org/finland/gic/
Yhteystiedot:
Pia Henrietta Kekäläinen, GSP13 Alumni, Puh. +358 503448110, henrietta.kekalainen@singularityu.org
Marcus Olsson, GSP14 Alumni
Puh: +358 504863601, marcus.olsson@singularityu.org
Singularity Universityn missiona on ratkaista maailman komplekseja ongelmia: hyvinvointi, köyhyys, energia, turvallisuus, ympäristö, koulutus, vesi ja ruoka käyttäen vipuvartena eksponentiaalisia teknologioita. Singularity University pyytää alumnejaan vaikuttamaan miljardin ihmisen elämään positiivisesti seuraavan kymmenen vuoden aikana. (10^9+) www.singularityu.org
Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö edistää alan uudistumista ja tulevaa kilpailukykyä. Vuosittain säätiö tukee opetus- ja tutkimustoimintaa sekä innovatiivista toimintaympäristöä edistäviä hankkeita noin 3-4 miljoonalla eurolla. 100-vuotissaatio.teknologiateollisuus.fi
KAUTE-säätiö tukee kauppatieteen ja tekniikan tutkimusta, opiskelua ja opetusta. KAUTE-säätiö on 2000-luvulla jakanut apurahoja noin viisi miljoonaa euroa. KAUTE-säätiön perustivat suomalaiset ekonomi- ja diplomi-insinöörijärjestöt vuonna 1956. www.kaute.demo, www.tutkijatmaailmalle.fi
If Vahinkovakuutusyhtiö vakuuttaa kaiken, mikä on elämässä arvokasta: ihmiset, eläimet, kodit, autot ja paljon muuta. Autamme myös yrityksiä turvaamaan toimintansa silloin, kun vahinko sattuu. 6 800 ammattitaitoista työntekijäämme huolehtivat, että 3,6 miljoonaa asiakastamme Pohjoismaissa ja Baltiassa saavat tarvitsemaansa apua ja oikeanlaista turvaa – jos jotain sattuisi tapahtumaan. If kuuluu Sampo-konserniin.
Samsung Electronics Co., Ltd. inspiroi maailmaa ja muovaa tulevaisuutta ideoilla ja teknologioilla, joiden avulla uudelleen määritämme ihmisten käsitykset televisioista, älypuhelimista, tableteista, kameroista, kodinkoneista, tulostimista, LTE-järjestelmistä, lääketieteellisistä laitteista ja puolijohteista. Älykoti- ja Digital Health -ratkaisumme ovat osoitus siitä, että olemme myös johtava toimija esineiden internet -tuotealueella. Palveluksessamme on 307 000 työntekijää 84 maassa. Lisätietoja www.samsung.com/fi ja blogissa: global.samsungtomorrow.com