Alustajat:
Ohjelma:
Lauri Reuter on biotekniikan tohtori ja disruptiivisten teknologioiden erikoisasiantuntija VTT:llä. Hän on tutkinut erityisesti kasvisoluviljelmien käyttöä arvokkaiden biomolekyylien tuotannossa. Teknologian kiihtyvä kehitys tulee muuttamaan radikaalisti oletuksia ruoantuotannosta. Lauri on varma siitä, että ruoka on mahdollista tuottaa kestävällä ja turvallisella tavalla niin tällä planeetalla kuin seuraavallakin. Tosin, se tulee edellyttämään uudenlaista suhtautumista ruokaan. KAUTE-säätiö rahoitti Reuterin stipendiä Singularity Universityn Global Solutions ohjelmaan 2017.
Galina Kallio on väitöskirjatutkija Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulussa. Hän on tutkinut ruokaan liittyviä kansalaisliikkeitä, ja tarkastellut erityisesti lähiruuan tuotannon, jakelun ja kulutuksen käytäntöjä ja näiden ympärille muodostuneita uusia lähiruuan malleja. Galina on kiinnostunut siitä, miten kansalaiset osallistuvat talouden uudistamiseen luomalla uusia vaihdannankäytäntöjä ja näin ollen muokkaavat myös olemassa olevia markkinoita. Tutkimuksen ohessa Galina opettaa vastuullista liiketoimintaa, osallistuu ja auttaa aktiivisesti kehittämään uusia lähiruokamalleja, ja on perustajaosakas pienessä yrittäjäosuuskunnassa, joka auttaa organisaatioiden muutosprosesseissa ja toiminnan kehittämisessä edistämällä eri tehtävissä toimivien ihmisten välistä dialogia. KAUTE-säätiö tuki Kallion tutkimusvierailua Berkeleyn yliopistossa 2017.
Samuel Piha tekee väitöskirjaansa Turun kauppakorkeakoulun markkinoinnin oppiaineessa. Hänen mielenkiinnon kohteensa liittyvät kuluttajien voimaantumiseen ja evoluutiopsykologiaan. Piha tunnetaan sensitiivisen ja käytännönläheisen kuluttajakäyttäytymisen tutkijana. Hänen tutkimuksensa käsittelevät esimerkiksi ihmisen fysiologisia perustarpeita, ruokaa ja seksuaalisuutta. KAUTE-säätiö on tukenut Pihan nyt jo loppuvaiheessa olevaa väitöskirja-tutkimusta työskentelyapurahalla ja rahoittamalla hänen Kanadaan suuntautuneen tutkimusvierailun vuonna 2017. Katso video ja blogi Samuelin tutkimuksesta.