Kaute-säätiön historiaa

60 vuotta kaupallisten ja teknillisten tieteiden tukijana

Säätiö perustettiin 24.11.1956 ekonomien ja insinöörien sodan jälkeen elpyneen yhteistyön osoituksena. Kaupallisten ja teknillisten tieteiden tukisäätiön KAUTEn perustivat Suomen Ekonomiliitto – Finlands Ekonomförbund SEFE ry (nyk. Suomen Ekonomit) ja Teekkaritoiminnan Edistämisyhdistys TTEY ry. TTEY muuttui Pyöreän Tornin Kilta ry:ksi vuonna 2010.

1950-luvulla Suomen talous oli sodan jälkeen vakaasti kasvamassa. Kansakunta tiesi, että kansalaisten hyvinvointi perustui sekä ahkeruuteen että osaamiseen. Erityisesti tarvittiin lisää korkeasti koulutettua työvoimaa. Kaupallisten ja teknillisten tieteiden tukisäätiö KAUTE perustettiin tukemaan taloudellisesti kauppa- ja teknistieteellistä opiskelua sekä näiden alojen opetusta ja tutkimusta.

Marraskuussa 2016 säätiön perustamisesta tuli kuluneeksi 60 vuotta. Juhlavuoden kunniaksi säätiö toteutti kampanjan, jonka aiheena on digitaalinen talous. Kampanjan tavoitteena oli vahvistaa erityisesti Suomen elinkeinoelämän kannalta olennaista, digitalisoitumiseen liittyvää kaupallista ja teknistä tutkimusta sekä sen ympärille rakentuvia kansainvälisiä verkostoja. Kampanjan varainhankintasivu on edelleen auki ja sitä kautta voi lahjoittaa tärkeään aiheeseen – digitalisoituvan yhteiskunnan ja talouden tutkimukseen. Anna tunti tutkijalle -keräys

 

KAUTE-säätiön vuosikertomus 2013-2014

KAUTE-säätiön vuosikertomus 2015-2016