Apurahat Uutiset

Postdocs in Companies -apurahaohjelman syksyn 2021 haku on auki

Postdocs in Companies -apurahaohjelman haku on auki 31.10.2021 asti. Ohjelman tavoitteena on edistää tohtorien työllistymistä yrityksiin, ja synnyttää näin uutta liiketoimintaa. 

Syksyn 2021 PoDoCo-apurahahaku on auki lokakuun loppuun asti. Tänä vuonna ohjelman kahdessa hakukierroksessa on yhteensä jaossa noin miljoona euroa.

”PoDoCon selkärankana on kaksivaiheinen tutkimusprojekti, joka perustuu hiljattain väitelleen tohtorin osaamiseen ja yrityksen tarpeeseen kehittyä. Tutkimusprojektissa luodaan pohjaa yrityksen tulevaisuuden tuotteille, liiketoiminnalle ja kasvulle. Tavoitteena on, että projektin päätyttyä postdoc jää yritykseen jatkamaan tätä kehitystä”, ohjelman vetäjä, tohtori Seppo Tikkanen DIMECC Oy:stä kertoo.

Jo 187 tohtoria on tukenut yritysten uudistumista vuonna 2016 alkaneen PoDoCo-ohjelman avulla. Toteutuneiden PoDoCo-projektien jälkeen 90 prosenttia tohtoreista on työllistynyt yhteistyöyritykseen. Ohjelmaan voi osallistua toimialasta riippumatta mikä tahansa yritys ja kuka tahansa väitöskirjan vastikään tehnyt tai lähiaikana väittelevä henkilö.

PoDoCo-ohjelma

PoDoCo-ohjelman apurahahaku on avoinna 15.9.–31.10.2021. Lue lisää: https://www.podoco.fi/

PoDoCo-ohjelmaa rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto, Jenny ja Antti Wihurin rahasto, Maa- ja vesitekniikan tuki ry, Svenska Kulturfonden, Svenska litteratursällskapet i Finland, Tekniikan edistämissäätiö, KAUTE-säätiö, Liikesivistysrahasto, Maj ja Tor Nesslingin säätiö, Paulon Säätiö sekä Helsingin Sanomain Säätiö sijoittaen yhteensä ohjelmaan vuosittain noin miljoona euroa. Tämä mahdollistaa noin 35 kokovuosiapurahan myöntämisen vuosittain.