Palkinnot Uutiset

Ehdota vuoden 2021 nuorta tutkijayrittäjää

Vuoden nuori tutkijayrittäjä on 5 000 euron tunnustuspalkinto, jonka KAUTE-säätiön Akateemisen yrittäjyyden rahasto myöntää vuosittain tutkimukseen perustuvaa yritystoimintaa luoneelle tutkijalle. Haemme ehdotuksia palkinnon saajaksi!

“Yritystoiminta on tehokas tapa soveltaa tutkimusten tuloksia koko yhteiskunnan hyödyksi. Palkinnolla haluamme kannustaa nuoria tutkijoita yrittäjäuralle ja antaa tunnustusta tutkimuspohjaisille yrittäjille”, kertoo KAUTE-säätiön asiamies Tuomas Olkku

Ehdotuksia vuoden 2021 nuoreksi tutkijayrittäjäksi voivat lähettää kaikki asiasta kiinnostuneet henkilöt ja yhteisöt. Ehdotuksia otetaan vastaan 14.1.2022 asti, ja voittaja julkistetaan alkukeväällä 2022. Voit lähettää ehdotuksen tällä lomakkeella.

Vuoden nuori tutkijayrittäjä -palkinto voidaan myöntää henkilölle, joka on

  • alle 40-vuotias
  • päätoiminen yrittäjä
  • luonut tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa liiketoimintaa
  • yritystoiminnassaan vielä alkuvaiheessa (alle viisi vuotta yritystoimintaa ja alle 10 miljoonan euron liikevaihto)
  • työllistää omistajansa lisäksi vähintään yhden henkilön

Erityisen ansiokasta on, jos yrittäjä on toiminnassaan ilmentänyt kykyä nähdä ja hyödyntää tutkimustuloksia uudella tavalla yritystoiminnassa.

KAUTE-säätiö on jakanut Vuoden nuori tutkijayrittäjä -tunnustuksen vuodesta 2013 lähtien. Viime vuonna palkinnon voittivat IQM Quantum Computersin perustajat Jan Goetz ja Kuan Yen Tan, jotka rakentavat Suomen ensimmäistä kvanttitietokonetta.

Lähetä oma ehdotuksesi!

Tutustu aiempiin voittajiin