Uutiset

Energiasta -antologia julkaistiin


Aimo Puromäen Energiasta -antologia

Energianeuvos, DI Aimo Puromäki on yksi energia-alan merkkimiehistä, joka pitkällä urallaan ja myös sen jälkeen energia-alan vaikuttajana,kommentaattorina ja usein oikeaan osunein etukäteisarvioin on jättänyt pysyvän jäljen suomalaiseen ja kansainväliseen energiatoimintaan.

Aimo Puromäki esitteli Energiasta kirjan
Aimo Puromäki

Erityisesti hänen kolumninsa energiakentän ajankohtaisilmiöistä Energiauutisissa ja muissa lehdissä olivat lukijoiden etukäteen odottamia ja inspiroivia yllättävienkin näkökulmien ansiosta. Aimo Puromäen Energiauutisiin kirjoittamat kolumnit kymmenvuotiskaudelta 1996-2006 on nyt kerätty kirjaksi Energiasta – Energia-aiheisia kolumneja vuosilta 1996-2006. Lataa Energiasta -kirja pdf-muodossa.

Taitavan kirjoittajan käsissä energia-ala kääntyy esiin hyvin monitahoisena. Kolumnikokoelman julkaiseminen kirjaksi oli mahdollista Helsingin Energian, Energiateollisuus ry:n ja kauppa- ja teknistieteellistä tutkimusta tukevan KAUTE-säätiön ansiosta. Energiasta -kirja tarjoaa innostavan ja inspiroivan lukukokemuksen, joka nyt avautuu yhtenäisenä kokoelmana alan ammattilaisten ja alasta kiinnostuneiden ulottuville.

Aimo teki pitkän energia-uran Helsingin Energian toimitusjohtajana (1982-1991) ja lukuisten energia-alan vaikuttajajärjestöjen jäsenenä. Hänen kansainväliset kontaktinsa ovat merkittävät. ABB Atom Oy:n toimitusjohtajana (1991-1993) hän toimi Helsingin Energian toimitusjohtajuuden jälkeen.  Vaikutuksestaan energia-alalla hänelle myönnettiin energianeuvoksen arvo.

Aimo Puromäen merkittävän lahjoituksen turvin perustettiin vuonna 2008 KAUTE-säätiöön hänen nimeään kantava erikoisrahasto, jota hän on kartoittanut vuosina 2010 ja 2013. Rahastosta myönnetään apurahoja energiatehokkuuden ja energiantuotannon ympäristövaikutusten tutkimiseen.