Uutiset

KAUTE-säätiö mukaan tieteen joukkorahoitusohjelmaan


KAUTE-säätiö vahvistaa joukkorahoituksen keinoin digitaalisen talouden -tutkijaverkostoa. Verkostoon ovat tervetulleita kaikki digitaalisen talouden tutkimuksesta ja tutkimustulosten hyödyntämisestä kiinnostuneet.

Hankkeen tarkoituksena on edistää talouden digitalisoitumista tutkivien ja aiheesta kiinnostuneiden tahojen yhteistyötä ja verkostoitumista Suomessa. Tavoitteena on tukea tutkijoiden osallistumista yhteiskunnalliseen keskusteluun sekä edistää tutkimustiedon löytymistä ja hyödyntämistä Suomessa.

KAUTE-säätiön joukkorahoitushankkeella tuetaan erityisesti Tutkijat maailmalle –ohjelman stipendiaatteja. Tutkijat maailmalle on KAUTEn ja kolmen muun säätiön rahoittama tutkijavaihto-ohjelma, jonka kautta myönnetään vuosittain noin puoli miljoonaa euroa apurahoja tutkijavierailuihin maailman huippuyliopistoihin. Joukkorahoitushanke tuo ohjelmassa mukana olleet, digitaalista taloutta tarkastelevat tutkijat, heidän osaamisensa, kokemuksensa ja kontaktinsa verkoston keskiöön. www.tutkijatblogi.fi, www.tutkijatmaailmalle.fi

Suomalainen Mesenaatti.me -yhteisörahoituspalvelu pyrkii edistämään tieteen saaman rahoituksen määrää ja antamaan tavallisille ihmisille mahdollisuuden toimia tieteen mesenaatteina pienilläkin summilla. Mesenaatti toteuttaa tänä vuonna Tieteen yhteisörahoitusohjelman, johon valittujen tiedehankkeiden kanssa tuotetaan yhdessä mahdollisimman vetovoimaiset joukkorahoitushankkeet. Ohjelmaa tukee Koneen Säätiö.

KAUTE-säätiön joukkorahoitus käynnistyy alkusyksystä 2015.

Lisätietoja:
Jouni Lounasmaa, asiamies
jouni.lounasmaa (at)kaute.demo
050 3719590

Hanna-Mari Aula, kampanjapäällikkö
hanna-mari.aula (at)kaute.demo
040 585 6466

Pauliina Seppälä
pauliina (at)mesenaatti.me
050 572 7910
mesenaatti.me/tieteen-ja-akateemisen-tutkimuksen-yhteisorahoitusohjelma-2015