Tutkimus Uutiset

KAUTE-säätiön yhteistyö Wharton Business Schoolin kanssa avaa polun tohtoriopintoihin huippuyliopistossa

Merkittävä lahjoitus tarjoaa suomalaisesta yliopistosta valmistuneelle opiskelijalle kauppatieteen tohtoriopinnot Pennsylvanian yliopistoon kuuluvassa Wharton Business Schoolissa.

KAUTE Foundation Fellowship sisältää tohtoriopintojen rahoituksen viideksi vuodeksi arvostetussa yhdysvaltalaisessa Ivy League -yliopistossa. Stipendin saavan opiskelijan on ensin haettava Whartonin tohtoriohjelmaan, johon hyväksytään vuosittain 30–40 tulevaa tohtoria.

KAUTE-säätiö haluaa lahjoituksellaan avata Suomessa opintonsa suorittaneelle opiskelijalle ovet kauppatieteellisen tutkimuksen huippuinstituutioon. Pennsylvanian yliopisto sijoittui tänä vuonna maailman 14. parhaaksi yliopistoksi Times Higher Education -listauksessa, ja vuonna 1881 perustettu Wharton on maailman vanhin kauppakorkeakoulu.

“Mahdollisuus käynnistää ura kauppatieteen tutkimuksen kirkkainta kansainvälistä huippua edustavassa instituutiossa tarjoaa erinomaiset lähtökohdat nuorelle tutkijalle. Kansainväliset kontaktit ja laadukas opetus olivat tärkeitä kriteerejä, kun kartoitimme kumppaneita Fellowship-yhteistyölle”, sanoo KAUTE-säätiön asiamies Tuomas Olkku.

”Olemme innoissamme tästä yhteistyöstä KAUTE-säätiön kanssa. Lahjoitus antaa mahdollisuuden kärkiluokan kauppatieteelliseen koulutuksen seuraavan sukupolven johtajille, jotka luovat uutta tietoa ja tähtäävät tutkimuksen ja opetuksen huippuosaajiksi. Laitostemme kirjo ja korkea akateeminen taso, alumniverkostomme kansainvälisyys sekä lahjakas ja monimuotoinen opiskelijayhteisömme ja tutkijakunta tarjoavat erinomaiset puitteet opiskelijoille, jotka haluavat olla liiketoiminnan ja teknologian aallonharjalla,” kertoo Whartonin tohtoriohjelmien varadekaani Nancy Zhang.

Kansainvälistyminen tukee tutkijaa ja koko yhteisöä

Tutkimuksen kansainvälisyys on tärkeää kaupallisten ja teknillisten tieteiden tutkimusta tukevalle KAUTE-säätiölle. Fellowship täydentää KAUTEn kansainvälistymistä tukevia Tutkijat maailmalle ja Fulbright-ohjelmia.

Suomalaisen säätiön tarjoama kauppatieteiden Fellowship-ohjelma on ensimmäinen laatuaan.

“Kokemuksemme mukaan pidempi tutkimusjakso ulkomailla hyödyttää paitsi tutkijaa itseään, myös koko tutkijayhteisöä Suomessa. Tutkijalla on mahdollisuus työskennellä monimuotoisessa akateemisessa yhteisössä. Me puolestamme voimme tukea opiskelijaa, kun hän tekee tutkimusta ulkomailla”, Olkku sanoo.

Säätiö kartoittaa vastaavaa Fellowship-ohjelmaa tulevaisuudessa myös teknisten tieteiden puolelle.

KAUTE-säätiö tukee kaupallisten ja teknillisten tieteiden tutkimusta sekä tutkimustiedon levittämistä. Hakuaika Whartonin tohtoriopintoihin on auki 15.9.–15.12.2023, ja hakemukset osoitetaan suoraan Whartonille.

Lue lisää tohtoriohjelmasta