Apurahat Uutiset

KAUTEn apurahahaku on auki 3.–31.1.2022

Hae apurahaa kauppa- ja teknillisten tieteiden tutkimukseen, opetukseen ja opiskeluun!

KAUTE-säätiön kevään apurahat ovat haettavissa 3.–31.1.2022. Tuemme apurahoilla lupaavia tutkijoita, jotta tuloksia syntyy ja ne tavoittavat paitsi tiedeyhteisön, myös yritykset ja päätöksentekijät. Tavoitteenamme on auttaa suomalaista yhteiskuntaa ja yrityksiä uudistumaan taloudellisesti, sosiaalisesti ja ekologisesti kestävällä tavalla. 

Myönnettävät apurahat

Kevään hakukierroksella voi hakea seuraavia apurahoja:

1) Työskentelyapurahat väitöskirjatutkijoille ja nuorille tohtoritutkijoille päätoimista työskentelyä varten. Apurahojen suuruus vuonna 2022 on 6000 euroa (3 kk), 12 000 euroa (6 kuukautta) ja 24 000 euroa (12 kuukautta). Väitelleille postdoc-tutkijoille 12 kk apuraha on 28 000 euroa. Tohtorinväitöksestä saa olla kulunut enintään viisi vuotta. Työskentelyapuraha voidaan myöntää myös kauppatieteen ja tekniikan yliopisto-opetuksen kehittämiseen.

2) Apuraha matkakulujen kattamiseen. Apurahaa voi käyttää vähintään kuukauden mittaisiin tutkimusvierailuihin ulkomaille, ei kuitenkaan konfrerenssivierailuihin. Apurahan suuruus vuonna 2022 on enintään 10 000 euroa.

2) Apurahat tutkimus- tai julkaisutyöstä aiheutuvien kulujen kattamiseen. Apurahan suuruus vuonna 2022 on enintään 5 000 euroa.

Säätiön apurahat tutkimusvaihtoon ovat haettavina myöhemmin keväällä Tutkijat maailmalle -ohjelman ja Fulbright Finlandin kautta.

Haun teemat

Vuosina 2021–2023 toimintaamme ohjaa kolme strategista teemaa: kestävä jälleenrakennus, datavetoinen tulevaisuus sekä monimuotoistuva yhteiskunta. Toivomme hakemuksia erityisesti tukijoilta, joiden työ liittyy näihin teemoihin.

Kestävä jälleenrakennus tarkoittaa aiheita, joiden avulla yritysten ja yhteiskunnan toimintaa suunnataan uudelle, kokonaisvaltaisesti kestävämmälle uralle. Näitä voivat olla esimerkiksi energiamurros, kiertotalous, digitalisaatio, yrittäjyys ja kansainvälinen yhteistyö.

Datavetoinen tulevaisuus kattaa laajasti yhteiskuntaa muuttavien teknologioiden ymmärtämisen ja kehittämisen. Aiheet voivat liittyä esimerkiksi big dataan, algoritmeihin, tekoälyyn ja koneoppimiseen, datan etiikkaan tai datatalouteen.

Monimuotoistuva yhteiskunta tarkoittaa poikkitieteellistä ja heterogeenistä lähestymistapaa niin tieteessä, työelämässä tai laajemmin yhteiskunnassa.

Näin haet 

Tutustu huolellisesti apurahanhakijan ohjeisiin. Hakeminen tapahtuu säätiön apurahapalvelun kautta. Apurahahakemukset liitteineen tulee jättää 31.1.2022 klo 23.59 mennessä. Emme käsittele myöhästyneitä apurahahakemuksia.

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin apurahahausta