Näkökulmat

Miksi maailmanlaajuinen luoton saatavuus vaikuttaa jokaiseen sijoittajaan?

Globaaleilla markkinoilla rahoituksen saatavuus ja valuutta, jossa ne ovat saatavilla, määräävät kansainväliset pääomavirrat. KAUTE:n apurahansaaja Juuso Nissinen kertoo Tutkijablogissaan, kuinka sijoittajat voivat hyötyä siitä, että ymmärtävät rahoituksen vaikutukset globaaleihin omaisuuseriin.

Yleensä sijoitusneuvonnassa suositellaan arvioimaan oma riskinsietokyky, analysoimaan sijoitusvaihtoehtoja riskeille ja tuotolle sekä hajauttamaan sijoitukset sopivien vaihtoehtojen kesken. Tämä on järkevä neuvo. Mutta kuten jokainen asuntovelallinen tietää, nämä ovat pääasiassa toissijaisia ​​näkökohtia jopa elämämme merkittävimmässä sijoituksessa. Se, kuinka paljon ihmiset ovat valmiita maksamaan asunnosta, määräytyy usein sen mukaan, kuinka suuren lainan pankki on valmis myöntämään ja millä ehdoilla.

Vuoden 2008 finanssikriisi muistutti akateemikoita ja ammattisijoittajia siitä, että saatavilla olevan rahoituksen määrä ja hinta vaikuttaa kaikkien sijoitusten hintoihin, ei vain kiinteistöihin. Globaaleilla markkinoilla, joille sijoittajat tyypillisesti sijoittavat jonkun toisen rahoja, varojen saatavuus ja valuutta, jossa niitä on saatavilla, määräävät kansainväliset pääomavirrat.

Lue lisää blogista englanniksi!

Juuso Nissinen on tutkimusvierailulla Los Angelesissa UCLA:ssa KAUTE:n apurahalla. Ennen rahoituksen tohtoriopintoja Aalto-yliopistossa, Juuso työskenteli yli vuosikymmenen ajan johtavissa eurooppalaisissa rahoitusinstituutioissa, viimeisimpänä Norwegian Oil Fundilla Portfolio Managerina. Juusolla on maisteritutkinto Aalto-yliopistosta pääaineenaan Engineering Mathematics.

kaute_tutkijablogi_logo_color.png

Tutkijablogeissa KAUTE:n apurahansaajat kertovat omin sanoin tutkimuksestaan ja näkökulmistaan.