Näkökulmat

Näin rakennat yhteistä luottamusta fuusioissa ja yrityskaupoissa

Kuten avioliitossa, myös yrityskaupoissa panostaminen luottamuksen ja vakaan perustan rakentamiseen kannattaa pitkällä tähtäimellä.

Kuvittele, että työskentelet yrityksessä, jonka toinen yritys päättää ostaa. Uutiset lähestyvästä yrityskaupasta voivat usein aiheuttaa huolta ja kysymyksiä. Tuleeko irtisanomisia? Saanko pitää työpaikkani? Tilanne on niin yleinen, että tutkijat ovat nimenneet sen “fuusiosyndroomaksi” (merger syndrome). Oireet vaihtelevat osaavien työntekijöiden joukkoirtisanoutumisista stressi- ja uupumusoireisiin niillä, jotka päättävät jäädä.

Tutkijablogissaan KAUTE:n apurahansaaja Marjo Väisänen kertoo tuoreesta väitöstutkimuksestaan, jonka mukaan yrityskaupoissa ja fuusioissa toimintojen yhdistäminen tulee aloittaa ihmisistä. Blogissa Väisänen kertoo käytännön tasolla, miten luottamusta voi rakentaa henkilöstön ja johdon välillä.

Lue koko englanninkielinen blogi täältä!

Tutkijablogeissa KAUTE:n apurahansaajat kertovat omin sanoin tutkimuksestaan.

MarjoVaisanenProfile_iso-1024x576.jpg

Marjo Väisänen on tohtoritutkija, joka väittelee yrityskauppoihin ja fuusioihin liittyvästä tutkimuksestaan 10.6.2022. Yksi hänen tutkimusartikkeleistaan julkaistiin huipputason tieteellisessä julkaisussa Contemporary Accounting Research kesällä 2021. Tutustu Väisäseen LinkedInissä.