Näkökulmat

Taistele vai pakene? Tiedostavampi lähestymistapa koronan vastaiseen kamppailuun toi yrityksille luovuutta, myötätuntoa ja selkeitä rakenteita

“Kun epävarmuuteen tottuu eikä sen anna stressata liikaa, nykyinen tilanne on oikeastaan hyvä mahdollisuus tarkastella, mitä tapahtuu.” – Pienpanimoyhtiö 

“Kun koronapandemia vyöryi yllemme keväällä 2020, se ei tuonut kaaosta ja epävarmuutta vain henkilökohtaiseen elämäämme, vaan aiheutti ennennäkemättömiä haasteita erilaisille yrityksille ja organisaatioille. Osa toimijoista painoi kiireesti kaasua kehittäen uusia myyntikanavia ja tuotteita, mutta osa taas vaikutti jäätyneen tai jopa kadonneen täysin kartalta. Tämä herätti tutkimusryhmämme kiinnostuksen selvittää, mitä näiden organisaatioiden ulkokuoren alla tapahtui”, kertoo tutkijatohtori Maria Talvinko Aalto Design Factorysta. 

Tutkijablogissaaan Talvinko kertoo, miten pysähtyminen koronapandemian äärelle toikin yrityksille luovuutta, myötätuntoa ja selkeämpiä rakenteita. 

Lue koko blogikirjoitus englanniksi täältä!

Tutkijablogissa KAUTE-säätiön apurahansaajat kertovat tutkimuksestaan ja havainnoistaan omin sanoin.

Maria Talvinko on Aalto Design Factoryn tutkijatohtori, joka tutkii elintarvikealan yrittäjiä ja heidän innovaatiotoimintaansa yksilötasolta aina toimialatasolle asti. Häntä kiinnostaa erityisesti, miten erilaiset perustajaidentiteetit, tavoitteet ja motivaatiot vaikuttavat yrittäjien kehitys- ja yhteistyötoimintaan ja liiketoimintatapoihin.