Palkinnot Uutiset

Ehdota Talousjournalismi-palkinnon saajaa!

Talousjournalismi-palkinto on uusi tunnustuspalkinto, joka jaetaan vuosittain ansioituneelle suomalaiselle taloustoimittajalle laadukasta talousjournalismia edistävästä julkaisusta tai teosta. Palkinnon tavoite on edistää laadukasta talousjournalismia ja tutkitun tiedon käyttöä. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa ja se voidaan myöntää joko yksittäiselle toimittajalle tai työryhmälle.

Palkinnon saajan valitsee asiantuntijaraati ehdotusten perusteella. Palkittavaksi voi ehdottaa JSN:n toimintaperiaatteisiin sitoutuneissa medioissa aikavälillä 28.4.2022-28.4.2023 ilmestynyttä juttua.

Ehdotuksen voi jättää 28.4.2023 mennessä tällä lomakkeella.

Arvioinnissa kiinnitetään huomioita muun muassa journalistiseen tasoon, vaikuttavuuteen sekä taloudellisen ymmärryksen ja tutkitun tiedon käytön edistämiseen. Palkinnonsaaja julkistetaan 20.6.2023.

Palkintoraatiin kuuluvat professori Virpi Tuunainen, toimituspäällikkö Anni Erkko, professori Pekka Mattila ja toimitusjohtaja Arno Ahosniemi. Raadin sihteerinä toimii KAUTE-säätiön asiamies Tuomas Olkku. Palkinto jaetaan KAUTE-säätiön Talouselämä-lehden erikoisrahastosta. KAUTE-säätiö tukee kaupallisten ja teknillisten tieteiden tutkimusta sekä tutkimustiedon levittämistä.

Lisätietoja: Asiamies Tuomas Olkku, tuomas.olkku@kaute.fi