Apurahat Uutiset

KAUTE-säätiö uudistaa apurahojaan: ”Haluamme viedä eteenpäin asioita, jotka muuttavat maailmaa”


KAUTE-säätiö uudistaa apurahojaan vastaamaan entistä paremmin säätiön tavoitteita. KAUTE haluaa tukea erityisesti tutkimusta, joka tarjoaa välineitä suurten globaalien ilmiöiden käsittelyyn ja ratkomiseen.

Säätiö on päättänyt luopua kannustusapurahoista ja siirtyä tukemaan tutkijoita entistä enemmän työskentelyapurahojen voimin. Myös matka-apurahojen hakeminen muuttuu. Tulevaisuudessa matkoihin voi hakea tukea ympäri vuoden. Kaikki apurahat kohdennetaan pääasiassa lupaaville nuorille tutkijoille.

“Haluamme viedä eteenpäin asioita, jotka muuttavat maailmaa. Olemme yrittäneet enenevästi luoda keskustelua ilmiöistä, jotka johtuvat teknologian muutoksesta ja siitä, mitä ne tarkoittavat yhteiskunnassa ja ihmisten arjessa”, kertoo säätiön asiamies Jouni Lounasmaa.

Seuraava apurahahaku aukeaa tammikuussa 2019. Tuolloin apurahoja myönnetään seuraaviin tarkoituksiin:

  • matka-, tutkimus- tai julkaisukulujen kattamiseen, enintään 5000 euroa
  • työskentelyapurahat nuorille tutkijoille 6000 euroa (3 kk), 12 000 euroa (6 kk) ja 22 000 euroa (12 kk)

Lisäksi myönnetään apurahoja tutkijavaihtoon ulkomaisissa huippuyliopistoissa kahden erillisen haun kautta. Tutkijat maailmalle -apurahat ovat haettavissa maaliskuussa ja Fulbright -apurahat toukokuussa ja joulukuussa.

Tulevien vuosien teemoina uudet teknologiat

Vuosina 2018–2020 säätiö nostaa esiin erityisesti tutkimusta kauppatieteitä ja teknologiaa yhdistävillä uusilla aloilla. Näitä ovat esimerkiksi cleantech, finanssiteknologiat, sähköinen terveydenhuolto, verkko-oppiminen, digitaaliset valmistusteknologiat sekä tekoälyn ja lohkoketjun sovellusalat.

“Rahoittamamme tutkimus yhdistää teknologisen kehityksen, liiketoimintamahdollisuudet ja kuluttajakentän muutokset. Esimerkiksi fintechin kaltaisessa ilmiössä, jossa pankki- ja rahoitusjärjestelmä muuttuu teknologian myötä, on kyse samanaikaisesti teknologian, sääntelyn ja ihmisten käyttäytymisen muutoksesta”, asiamies Lounasmaa sanoo.

Lue lisää KAUTE-apurahoista täältä!

Haluatko KAUTE-säätiön uutiset sähköpostiisi? Tilaa säätiön uutiskirje tästä!

Jutun kuva: Vilja Pursiainen