Palkinnot Uutiset

Kuka ansaitsee Vuoden nuori tutkijayrittäjä 2022 -palkinnon? Lähetä oma ehdotuksesi!

Vuoden nuori tutkijayrittäjä on 5 000 euron tunnustuspalkinto, jonka KAUTE-säätiön Akateemisen yrittäjyyden rahasto myöntää vuosittain tutkimukseen perustuvaa yritystoimintaa luoneelle tutkijalle. Haemme nyt ehdotuksia palkinnon saajaksi!

Ehdotuksia vuoden 2022 nuoreksi tutkijayrittäjäksi voivat lähettää kaikki asiasta kiinnostuneet henkilöt ja yhteisöt. Ehdotusten jättöaikaa on jatkettu 29.1.2023 saakka. Voittaja julkistetaan alkukeväästä 2023. Lähetä oma ehdotuksesi täällä!

Vuoden nuori tutkijayrittäjä -palkinto voidaan myöntää henkilölle, joka on

  • alle 40-vuotias
  • päätoiminen yrittäjä
  • luonut tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa liiketoimintaa
  • yritystoiminnassaan vielä alkuvaiheessa (alle viisi vuotta yritystoimintaa ja alle 10 miljoonan euron liikevaihto)
  • työllistää omistajansa lisäksi vähintään yhden henkilön

Erityisen ansiokasta on, jos yrittäjä on toiminnassaan ilmentänyt kykyä nähdä ja hyödyntää tutkimustuloksia uudella tavalla yritystoiminnassa.

KAUTE-säätiö on jakanut Vuoden nuori tutkijayrittäjä -tunnustusta nyt jo kymmenen vuotta. Viime vuonna palkinnon voitti Kai Saksela, jonka perustama NL Acousticsin valmistaa akustisia kameroita teollisuuden vikojen paikannukseen. Toinen palkinto myönnettiin biotekniikan tohtori Windi Muziasarille, jonka perustama Resistomap auttaa estämään antibiooteille vastustuskykyisten bakteerien leviämistä.

Tutustu aiempiin voittajiin ja finalisteihin