Palkinnot Uutiset

Kuka on Vuoden nuori tutkijayrittäjä 2023? Lähetä ehdotuksesi!

Vuoden nuori tutkijayrittäjä on 5 000 euron tunnustuspalkinto, jonka KAUTE-säätiön Akateemisen yrittäjyyden rahasto myöntää vuosittain tutkimukseen perustuvaa yritystoimintaa luoneelle tutkijalle. Haemme nyt ehdotuksia vuoden 2023 palkinnon saajaksi.

Ehdotuksia palkinnon saajaksi voivat lähettää kaikki asiasta kiinnostuneet henkilöt ja yhteisöt. Ehdotuksia otetaan vastaan 16.2.2024 asti, ja voittaja julkistetaan alkukeväästä 2024. Lähetä oma ehdotuksesi täällä!

“Olemme jakaneet Vuoden nuori tutkijayrittäjä -palkinnon vuosittain jo vuodesta 2013 lähtien. Palkinnolla haluamme kannustaa nuoria tutkijoita yrittäjäuralle ja antaa tunnustusta tutkimuspohjaisille yrittäjille ja heidän työlleen”, kertoo KAUTE-säätiön asiamies Tuomas Olkku.

Vuoden nuori tutkijayrittäjä -palkinto voidaan myöntää henkilölle, joka on

  • alle 40-vuotias
  • päätoiminen yrittäjä
  • luonut tieteelliseen tutkimukseen perustuvaa liiketoimintaa
  • yritystoiminnassaan vielä alkuvaiheessa (alle viisi vuotta yritystoimintaa ja alle 10 miljoonan euron liikevaihto)
  • työllistää omistajansa lisäksi vähintään yhden henkilön.

Erityisen ansiokasta on, jos yrittäjä on toiminnassaan ilmentänyt kykyä nähdä ja hyödyntää tutkimustuloksia uudella tavalla yritystoiminnassa.

Viime vuonna palkinnon voittivat Mikko Hänninen ja Elmeri Lahtinen, joiden perustama Weeefiner hyödyntää täysin uudenlaista laser 3D-tulostukseen perustuvaa menetelmää, jolla jätevesistä saadaan talteen arvokkaat metallit ja ravinteet.

Tutustu aiempiin voittajiin ja finalisteihin: