Apurahat Uutiset

Syksyn 2023 projektihaussa myönnettiin rahoitusta neljälle projektille

KAUTE-säätiön vuoden 2023 projektihaussa rahoitusta saavat hankkeet on valittu. Hakemuksia tuli määräajassa yhteensä 22 kappaletta. Hakukierroksella myönnettiin yhteensä 50 000 euroa neljälle eri hankkeelle.

Apurahoilla tuetaan opiskelijoiden ymmärrystä liiketoiminnasta kehittyvillä markkinoilla, tieteen ja teollisuuden yhteistyön vahvistamista sähköenergiatekniikan alalla, yliopistotason tutkimuksen yhdistämistä startup-toimintaan ja tekoälyn hyödyntämistä digiratkaisujen kehitysprosessien eettiseen arviointiin.

Rahoitusta saivat:

  • Tuotantotalouden kilta Prodekon Afrikka-projekti: Kehittyvät markkinat ja maailmanlaajuinen kestävä kehitys
  • LUT-yliopiston, Aalto-yliopiston ja Vaasan yliopiston yhteishanke tieteen ja teollisuuden yhteistyön vahvistamiseksi sähköenergiatekniikan alalla
  • MIMIR Fellowsin ohjelma yliopistotason tutkimuksen ja startup-toiminnan yhdistämiseen
  • Anna Seppäsen ja työryhmän projekti: Tekoälyn hyödyntäminen digitalisaatiokehityksen eettisessä arvioinnissa

“Rahoitettujen projektien aiheet ovat hyvin monipuolisia ja kattavat säätiölle tärkeitä teemoja sekä kauppatieteiden että tekniikan aloilla”, sanoo KAUTE-säätiön asiamies Tuomas Olkku.

Rahoitetut hankkeet ovat projekteja, jotka eivät sovi säätiön yleiseen tutkimushakuun, mutta toteuttavat muuten säätiön säännöissä määriteltyä tarkoitusta.

Lue lisää projektirahoituksesta