Apurahat Uutiset

Tutkijat maailmalle -ohjelman haku on auki – hae apurahaa tutkimusvierailuun ulkomaille 1.3.–12.4.

Onko tähtäimessäsi tutkimusvierailu ulkomaisessa yliopistossa tai tutkimuslaitoksessa? KAUTE-säätiön, Liikesivistysrahaston, Walter Ahlströmin säätiön sekä Nokia Säätiön Tutkijat maailmalle -ohjelman apurahahaku kauppa- ja teknisten tieteiden tutkimusjaksoihin ulkomailla on auki 1.3.–12.4.2024.

Apuraha on tarkoitettu 6–12 kuukauden yhtäjaksoiseen tutkimusvierailuun ulkomaisessa yliopistossa tai tutkimuslaitoksessa.

Apurahanhakijan on oltava

  • Suomen kansalainen tai asuttava pysyvästi Suomessa
  • väitöskirjatutkija, uransa alkuvaiheessa oleva post doc -tutkija tai yrityksessä työskentelevä tutkija
  • teknillisen tai kaupallisen alan tutkija (apurahoja ei myönnetä lääketieteen, bioteknologian tai arkkitehtuurin tutkimukseen).

Yksittäisen apurahan suuruus on enintään 50 000 euroa. Apurahahaussa on jaettavana tänä vuonna yhteensä 450 000 euroa.

Tutustu hakuohjeisiin ja hae apurahaa 12.4.2024 mennessä!

Kansainvälistä kokemusta huippuyliopistoista jo lähes 250 tutkijalle

Tutkijat maailmalle -ohjelman tarkoituksena on tukea uran alkuvaiheessa olevia tekniikan ja kauppatieteiden tutkijoita saamaan kokemusta kansainvälisestä tutkimustyöstä ulkomaisissa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa.

Vuodesta 2011 lähtien ohjelman kautta on jaettu yli 5 miljoonaa euroa apurahoja ja rahoitettu jo 242 tutkijan vierailua ulkomaiseen yliopistoon tai korkeakouluun. Vuonna 2023 apurahoja myönnettiin 17 tutkijalle, yhteensä lähes 450 000 euroa.

“Nokia Säätiö oli ensimmäisen kerran mukana Tutkijat maailmalle -ohjelman haussa vuonna 2023, ja odotamme saavamme tänäkin vuonna korkealaatuisia hakemuksia. Yhteistyössä muiden säätiöiden kanssa tavoitamme laajemman joukon kansainvälistymisestä kiinnostuneita nuoria tutkijoita”, sanoo Nokia Säätiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Kauppinen.

Lue lisää Tutkijat maailmalle -ohjelmasta