Uutiset

Videokoulutus apurahansaajille


Kaute-säätiö järjestää tutkijoilleen videokoulutuksen yhteistyössä tiedeviestintätoimisto Kaskas Median kanssa tiistaina 29. elokuuta klo 10–13. Koulutuspaikka on Kaskas Median toimisto osoitteessa Mechelininkatu 3d, 00100 Helsinki. Tilaisuudessa on tarjolla aamupalaa.

Saat koulutuksessa käytännön vinkkejä ja inspiraatiota kiinnostavan tutkimusvideon tekemiseen. Lisäksi pääset ideoimaan omasta tutkimusaiheestasi pari minuutin pituisen videon.

Mukaan koulutukseen tarvitset kameran tai kamerapuhelimen, kannettavan tietokoneen ja ilmaisen videoeditointiohjelman, kuten Windowsin Movie Makerin tai Applen iMovien. Ilmoittaudu mukaan koulutukseen 22.8. mennessä täällä.

Video on tutkijalle hyödyllinen työkalu

Harva jaksaa uppoutua pitkään tutkimusraporttiin, mutta kynnys katsoa muutaman minuutin pituinen video on huomattavasti matalampi. Video on kuin virtuaalinen käyntikortti, jonka avulla omasta tutkimuksesta voi kertoa lyhyesti, ymmärrettävästi ja kiinnostavasti.

Koulutuksen osallistujat tekevät tutkimusaiheestaan videon, jota voivat käyttää haluamallaan tavalla. Videon tekeminen korvaa Kaute-säätiön apurahansaajilta edellyttämän vuosiraportoinnin. Säätiö toivoo myös, että videoita saa käyttää rahoitettujen tutkimushankkeiden esittelyyn säätiön verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

Inspiraatiota videon tekemiseen saat Kaute-säätiön viime vuoden apurahanhakijoilta, jotka tekivät tutkimusaiheistaan lyhyet videot. Ne löytyvät YouTubesta täältä.

Koulutukseen mahtuu mukaan kahdeksan henkeä. Lisätietoja info@kaute.fi-p.seravo.com.