Henkilöt Palkinnot

Vuoden nuori tutkijayrittäjä 2015 Reetta Kivelä tekee suomalaisesta kaurasta proteiinia


Vuoden Nuori Tutkijayrittäjä tekee suomalaisesta kaurasta täydellistä proteiinia

Vuoden Nuoreksi Tutkijayrittäjäksi on valittu yleisöäänestyksellä kauratutkija Reetta Kivelä. Elintarviketieteiden tohtori Reetta Kivelä Gold&Green Foods Ltd:stä on kehittänyt pohjoisessa kasvavista pavuista ja kaurasta proteiinin, josta kaavaillaan haastajaa arkiruoan kulmakivelle, jauhelihalle. 

”Maailmalla ei osata käyttää kauraa. Nyt on mahdollisuus lähteä hyödyntämään kauraa uudella tavalla ja isosti. Meillä on osaamista, jota kenelläkään muulla ei kauran hyödyntämisestä elintarvikealalla ole”, Kivelä kertoo.

Ilmastonmuutoksen vuoksi pohjoisten viljelyalueiden sekä pohjoisessa menestyvien kasvien merkitys kasvaa kansainvälisillä ruokamarkkinoilla.

”Valmistamme täydellistä ja maukasta proteiinia. Haluamme näyttää, että kauraa voi käyttää muussakin kuin aamupuurossa”, Kivelä korostaa.

Vuoden nuori Tutkijayrittäjä on 5 000 euron tunnustus, joka myönnetään tutkimukseen perustuvan yritystoiminnan luoneelle tutkijalle. Palkinnolla halutaan kannustaa erityisesti nuoria tutkijoita yrittäjäuralle.

Viime vuonna Nuori Tutkijayrittäjä -tunnustuksen sai tekniikan tohtori Johanna Småros perustamallaan RELEX-yritykselle. Toimitusketjun hallintaohjelmistoja kehittävä Relex teki juuri jättimäisen 20 miljoonan sijoituskierroksen ja se on listattu alansa nopeimmin kasvavien yritysten joukkoon Euroopassa.

Nuori Tutkijayrittäjä-kilpailun järjestävät KAUTE-säätiöön kuuluva Akateemisen yrittäjyyden rahasto yhteistyössä Startup-säätiön kanssa. Tänä vuonna kilpailu järjestettiin yleisöäänestyksenä.

Lisätietoja:
Reetta Kivelä
Gold&Green Foods
+358 50 369 9842

KAUTE-säätiön asiamies
Jouni Lounasmaa
p. +358 50 371 9590
jouni.lounasmaa@kaute.fi-p.seravo.com

www.goldandgreenfoods.com
www.tutkijayrittaja.fi/